Buurtwerker

Buurtwerker

Mensgericht - Sociaal
Ondernemend
Max.4 jaar na mijn humaniora
Normaal

Hoe ziet de job eruit?
Als buurtwerker sta je heel dicht bij de mensen. Je werkt aan de kwaliteit van het leven en het samenleven in de buurt door de mensen te stimuleren om deel te nemen aan allerhande activiteiten. Een buurthuis is hiervoor een prima uitvalsbasis. Je bemant het buurthuis, ontvangt bewoners, organiseert wijkfeesten en buurtmaaltijden. Ook het uitwerken van een kinderwerking, het bedenken van uitstappen voor jongeren en volwassenen en het schrijven van een buurtkrantje behoort tot je takenpakket. Naast zelf initiatief nemen, is ook het ondersteunen van bewonersinitiatieven een belangrijke opdracht.

Met wie werk je samen?
Bijna elke buurtwerking beschikt over twee buurtwerkers. Naast een collega buurtwerker werk je ook vaak samen met een administratief medewerker en een logistiek helper. Vrijwilligers nemen heel wat werk uit handen, maar vragen ook een stevige begeleiding.

Wanneer werk je?
Je kan zowel overdag, 's avonds als in het weekend werken.

Voor wie werk je?
Je werkt voor de mensen in de buurt. Samen met hen probeer je de kwaliteit van het leven en het samenleven in de buurt te bevorderen.

Opleiding?
Er zijn geen specifieke diploma vereisten. Voor de functie van buurtwerker wordt wel vaak een bachelor en/of master uit een menswetenschappelijke richting gevraagd.

x