Medewerker medisch secretariaat

Medewerker medisch secretariaat

Conventioneel - De perfectionist
Mensgericht - Sociaal
Snel aan het werk!
Normaal

Hoe ziet de job eruit?
Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de patiënt. Je bent de link tussen hem en de dokter. Jij neemt de telefoon op en beheert de afspraken. Jij zorgt voor het persoonlijk onthaal van de patiënten, maar bereidt ook de consultatie voor. Dit doe je door dossiers op te zoeken of tijdig onderzoeksresultaten op te vragen. Je ondersteunt artsen ook bij de hulpverlening en diagnosestelling. Eenvoudige testen, zoals iemands lengte of gewicht meten, mag jij afnemen. Voorschriften maken of medische benodigdheden bestellen is voor jou ook een koud kunstje. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het beheer van de patiëntendossiers, de post en de medische en financiële administratie. Je takenpakket is dus zeer gevarieerd.

Om je job goed te kunnen doen moet je over een goede PC-kennis beschikken. Je moet ook ordelijk en nauwkeurig kunnen werken.Bovenal moet je graag omgaan met mensen en sociaal aangelegd zijn. Je krijgt immers heel wat patiënten aan de telefoon of over de vloer per dag. In je opleiding wordt ook heel wat aandacht besteed aan medisch jargon, omdat je de dokter moet begrijpen als hij je bepaalde opdrachten geeft of vragen stelt.

Met wie werk je samen?
Je kan op verschillende plaatsen werken. Afhankelijk van de plaats van tewerkstelling werk je alleen of in team. In een ziekenhuis bijvoorbeeld heb je collega's die ook medisch secretaris of secretaresse zijn. Werk je in de eigen praktijk van een huisarts, dan werk je alleen. Uiteraard werk je ook nauw samen met de arts of specialist, van wie je het secretariaat verzorgt.

Wanneer werk je?
Meestal heb je regelmatige werktijden maar hou er wel rekening mee dat je soms ’s avonds aanwezig moet zijn en lange werkdagen kan hebben.

Voor wie werk je?
Aan de éne kant werk je voor dokters, specialisten, laboranten in labo's en aan de andere kant voor patiënten van alle leeftijden.

x