Pedagoog

Pedagoog

Mensgericht - Sociaal
Onderzoekend
Lang studeren is een feest
Normaal

Hoe ziet de job eruit?
Als pedagoog kan je op veel verschillende plaatsen werken. Je basisopdracht bestaat erin om vormingsprocessen te verbeteren. Je bent dus een specialist in alles wat met leren en onderwijzen te maken heeft. Je onderzoekt die zaken die belangrijk zijn om goed te kunnen leren, bijvoorbeeld je motivatie om te leren of individuele verschillen tussen mensen. Je verzamelt informatie rond dit thema , voert een onderzoek uit of zet projecten op. In organisaties stippel je een opleidingsbeleid uit. Wanneer je kiest voor het onderwijs, speel je een belangrijke rol in de zoektocht naar nieuwe vormen van onderwijsondersteuning. Je ontwikkelt dan de leerplannen, handboeken, educatieve paketten, ...

Als pedagoog kan je in verschillende settings aan de slag, bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdzorg, het buitengewoon onderwijs, de pedagogische diensten van onderwijs, ....of geef je les aan toekomstige leerkrachten.

Met wie werk je samen?
Afhankelijk van waar je werkt, werk je samen met collega-pedagogen, met opvoeders of met docenten.

Wanneer werk je?
Je hebt meestal regelmatige uren.

Voor wie werk je?
Je werkt voor volwassenen en kinderen, je ontwikkelt vormingstrajecten voor hen of je onderzoekt thema's  die hen aanbelangen.

x