Gynaecoloog

Gynaecoloog

Conventioneel - De perfectionist
Onderzoekend
Lang studeren is een feest
Knelpuntberoep

Hoe ziet de job eruit?
Als gynaecoloog werk je meestal met vrouwen tussen de 20 en 70 jaar, maar je krijgt ook te maken met kinderen, ouderen en af en toe ook met mannen.  De patiënt wordt meestal doorverwezen door zijn huisarts. Je praat met de patiënt en onderzoekt hem. Je bespreekt behandelmethoden of medicijnen. Op andere momenten bezoek je patiënten die in het ziekenhuis verblijven, voer je operaties of bevallingen uit en geef je de nodige nazorg. Je werk als gynaecoloog is heel divers. Je bent bezig met wetenschappelijk onderzoek, verloskunde, onvruchtbaarheid, menstruatieproblemen, hormoonbehandelingen, incontinentieproblemen en ziekten zoals kanker.

Met wie werk je samen?
Je werkt samen met kinderartsen, internisten, urologen, verpleegkundigen en vroedvrouwen.

Wanneer werk je?
Je maakt lange werkdagen en je hebt ook regelmatig wachtdienst. Tijdens je wachtdienst kan je zowel 's avonds, 's nachts als in het weekend worden opgeroepen.

Voor wie werk je?
Als gynaecoloog behandel je voornamelijk vrouwen. Je vakgebied valt uiteen in twee delen: de gynaecologie en de verloskunde.

Opleiding?
Na de opleiding Bachelor en Master in de Geneeskunde specialiseer je verder tot gynaecoloog. Hiervoor zoek je een opleidingsplaats op de afdeling Gynaecologie. Gedurende deze periode combineer je studies met praktijkervaring.

x