Neuroloog

Neuroloog

Conventioneel - De perfectionist
Onderzoekend
Lang studeren is een feest
Knelpuntberoep
Waar? : 

Hoe ziet de job eruit?
Je bent gespecialiseerd in alle problemen die rechstreeks of onrechtstreeks met het zenuwstelsel te maken hebben. Dat zijn dan voornamelijk problemen in de hersenen, de zenuwen, het ruggenmerg en de spieren. Zo krijg je als neuroloog bijvoorbeeld te maken met epilepsie, de ziekte van Parkinson, dementie en hersentumoren. Je hebt ook veel contact met de patiënt en zijn familie. Je vertelt ze duidelijk hoe de aandoeningen evolueren en welke de volgende stappen zijn in de behandeling. Tegenwoordig zijn veel neurologische ziekten goed te bestrijden met de juiste medicatie.

Je studeert lang om deze functie te krijgen. Je zorgt er ook voor dat je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen in jouw vak. Als je dat zou willen, kan je je loopbaan een andere wending geven door wetenschappelijk onderzoek te gaan doen of hoogleraar te worden.

Met wie werk je samen?
Je werkt veel samen met kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen. Samen zorgen jullie voor een zo goed mogelijk herstel van de patiënt.

Wanneer werk je?
Je werkt gedurende de weekdagen. Maar tijdens je wachtdienst kan je zowel 's avonds, 's nachts als in het weekend opgeroepen worden.

Voor wie werk je?
Neurologische problemen zijn van alle leeftijden. Je werkt dus zowel voor kinderen, jongeren, volwassenen als bejaarden met een aandoening aan het zenuwstelsel.
 

x