Oogarts

Oogarts

Conventioneel - De perfectionist
Onderzoekend
Lang studeren is een feest
Normaal

Hoe ziet de job eruit?
Je helpt mensen met oogziekten of oogverwondingen. Je geeft hen raad bij kwaaltjes, test hun ogen. Zo kan je bepalen in hoeverre je patiënten minder kunnen zien. Indien nodig schrijf je geneesmiddelen, een bril of een oogcorrectie voor. Af en toe voer je ook operaties uit.

Als oogarts is het belangrijk dat je voortdurend op de hoogte blijft van de vernieuwingen in jouw vakgebied. Je gaat regelmatig naar een cursus. Je kan je loopbaan ook een andere wending geven door naast je werk ook leidinggevende te worden of hoogleraar te worden aan de universiteit.

Met wie werk je samen?
Je werkt op de afdeling oogheelkunde van een ziekenhuis of in je eigen praktijk. In een ziekenhuis werk je samen met collega specialisten en met verpleegkundigen.

Wanneer werk je?
Zoals elke geneeskunde specialist werk je op weekdagen, maar doe je ook wachtdienst. 

Voor wie werk je?
Je werkt voor mensen met kwaaltjes aan hun ogen. Dit kunnen zowel volwassenen zijn als jonge kinderen.

Opleiding?
Eerst doe je een 3-jarige bachelor en daarna een 3-jarige master. Na deze opleiding specialiseer jij je als geneesheer-specialist-in-opleiding gedurende 4 jaar in de oftalmologie. Gedurende je hele loopbaan ben je verplicht jaarlijks een aantal bijscholingen en congressen te volgen.

x