Podiumtechnicus

Podiumtechnicus

Praktisch
Snel aan het werk!
Max.4 jaar na mijn humaniora
Normaal

Hoe ziet de job eruit?
Als podiumtechnicus weet je alles van licht, geluid en podiumtechniek. Je werk speelt zich af achter de schermen en samen met de regisseur zorg je ervoor dat een voorstelling perfect verloopt. Je werkt mee aan de decors en bouwt de belichtings- en geluidsapparatuur op. Dat houdt onder meer in dat je de mengtafels programmeert en de apparatuur bedient. Ook het afbreken van de lichtapparatuur na de repetities, opnames of uitzendingen is jouw taak. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het uittekenen van het decor in functie van de technische ondersteuning die je biedt.

Samen met de regisseur zorg je ervoor dat de hele voorstelling perfect loopt. Je opereert achter de schermen en bent de stuwende kracht achter het succes van de podiumartiesten, zowel voor, tijdens als na de voorstelling. Je kan aan de slag in theaters of bij toneelgezelschappen, als decorbouwer of in de vele verhuurbedrijven voor licht of geluid.

Met wie werk je samen?
Je werkt samen met de regisseur, de technisch verantwoordelijke van de zaal, collega-technici, ... Het kan ook zijn dat je samenwerkt met een sociocultureel medewerker of cultuurfunctionaris die de voorstelling programmeert of organiseert.

Wanneer werk je?
In dit wereldje is avond- en weekendwerk eerder regel dan uitzondering. De arbeidsomstandigheden kunnen zeer verschillend zijn: de ene dag werk je in een feesttent, de volgende in een modern theater of in een televisiestudio.

Voor wie werk je?
Je zorgt ervoor dat kinderen, jongeren en/of volwassenen kunnen genieten van een mooie voorstelling.

x