Podoloog

Podoloog

Praktisch
Max.4 jaar na mijn humaniora
Normaal

Hoe ziet de job eruit?
Als podoloog behandel je mensen met voetafwijkingen, huid- en nagelaandoeningen of andere problemen die ontstaan door een slecht functionerende voet. Voetproblemen veroorzaken soms ook knie-, heup- of rugklachten. Het is daardoor niet altijd gemakkelijk om te weten wat er fout is. Om deze problemen te behandelen maak je hulpmiddelen die het loopgemak van je patiënt verbeteren. Maar je legt ook uit hoe de patiënt door een andere lichaamshouding of door de juiste schoenen te kopen, problemen kan voorkomen of verhelpen.

Je hebt belangstelling voor het menselijk lichaam. Aan de hand van de ziektegeschiedenis van je patiënt en op basis van je onderzoek stel je een behandelplan op, waarbij je voortdurend nieuwe technieken en behandelingen gebruikt. Ook technisch inzicht is daarbij belangrijk.

Met wie werk je samen?
Je werkt in je eigen praktijk of in dienstverband met andere podologen. Je kan ook terecht in ziekenhuizen, gespecialiseerde voetklinieken, revalidatiecentra of wetenschappelijke onderzoekscentra, dan werk je samen met specialisten.

Wanneer werk je?
Je heb meestal regelmatige werkuren, die zijn zowel overdag als 's avonds.

Voor wie werk je?
Je patiënten kunnen alle leeftijden hebben.

x