Psycholoog

Psycholoog

Mensgericht - Sociaal
Onderzoekend
Lang studeren is een feest
Verzadigd

Hoe ziet de job eruit?
Soms zitten mensen met zichzelf in de knoop en weten ze niet meer welke richting ze uit kunnen. Jij, als psycholoog, kan hen dan helpen om dit soort problemen aan te pakken. Samen met de cliënt zoek je dan naar een oplossing. Dat doe je aan de hand van individuele sessies of via groepssessies. Je gebruikte je inzicht in het menselijk handelen om bepaalde problemen op te lossen of bepaalde vragen te beantwoorden. Op die manier adviseer je bijvoorbeeld mensen bij hun beroepskeuze, of begeleid je bedrijven bij het zoeken van nieuwe medewerkers. Je kan ook aan de slag met kinderen met leer- en opvoedingsproblemen of met personen met psychische problemen.

Je bent geïnteresseerd in mensen en de samenhang tussen hun gedachten, hun gevoelens en hun gedrag. Je kan geduldig luisteren en helpt je cliënt om te vertellen wat hij denkt en voelt. Je hebt veel inlevingsvermogen en kan geduldig luisteren. Samenwerken met andere hulpverleners is voor jou geen probleem. Het geeft je voldoening om mensen te helpen.

Met wie werk je samen?
Als psycholoog kan je terecht in de gezondheids- en welzijnssector, maar even goed in het onderwijs of in een privébedrijf. Veel psychologen hebben een eigen praktijk. Je collega's kunnen dan ook erg verschillen afhankelijk van de plaats waar je werkt.

Wanneer werk je?
Als psycholoog werk je vaak op afspraak. Dat kan zowel overdag als 's avonds zijn.

Voor wie werk je?
Je cliënten kunnen alle leeftijden hebben.

x