Technoloog in de medische beeldvorming

Technoloog in de medische beeldvorming

Onderzoekend
Max.4 jaar na mijn humaniora
Normaal

Hoe ziet de job eruit?
Als technoloog in de medische beeldvorming werk je onder de leiding van een radioloog. Je assisteert hem of haar of voert bepaalde onderzoeken zelf uit. Het is vooral een technisch beroep: je werkt met ingewikkelde machines en moet er voor zorgen dat je de nieuwste technieken kent. Maar je werkt ook en vooral met mensen: je informeert je patiënten over het onderzoek, over de resultaten en over de gevolgen. Je draagt bij tot het stellen van diagnoses voor je patiënten. Je treft de nodige voorbereidingen: je installeert de patiënt voor het onderzoek of de behandeling en je houdt zijn/haar reactie nauwgezet in het oog. Je controleert de bekomen beelden en bezorgt ze aan de arts. 

In deze job zijn goede sociale vaardigheden meer dan welkom. Daarnaast is het belangrijk dat je technisch aangelegd bent en dat je je interesseert voor de nieuwste ontwikkelingen in de medische technologie.

Met wie werk je samen?
Je werkt nauw samen met de arts, de radioloog, radiotherapeuten, ... Hoe zelfstandig je werkt, hangt af van de apparatuur waarmee je werkt. 

Wanneer werk je?
Je hebt meestal regelmatige werktijden, met avondwerk of een beurtrolsysteem overdag of 's nachts. 

Voor wie werk je?
Je kan aan de slag op de diensten radiologie, medische beeldvorming en nucleaire geneeskunde in een ziekenhuis of als medewerker in de privépraktijk van een radioloog. Je patiënten kunnen alle leeftijden hebben.

x


Proeven van de praktijk? Een dag meelopen in een organisatie?