Normaal

Cultuurfunctionaris

Inspireer jij mensen om kennis te maken met cultuur?

Jij bent de eindverantwoordelijke voor de culturele programmatie in een cultuurcentrum of socioculturele organisatie. Samen met je medewerkers beslis je wie je wil bereiken, welk programma je wil aanbieden (muziek, dans, theater, ... ) en wie dit kan brengen. Je organiseert evenementen, stelt de programmatie op samen van het cultuurcentrum en promoot dit. Je bent ook verantwoordelijk voor de publiekswerking. Daarnaast volg je het communicatieplan op en werk je specifiek naar verschillende doelgroepen (ouderen, kinderen, ...). Ook beleidsondersteunend advies geven behoort tot je takenpakket.

Wat kan jij goed?

  • Je hebt een passie voor muziek, dans, theater, ...
  • Plannen en organiseren
  • Je weet wat er leeft bij je publiek
  • Helder en duidelijk communiceren 

Waar kom je terecht? 

Je werkt in een cultureel centrum of socioculturele organisatie. Je werkt samen met een divers team. Naast verschillende stafmedewerkers, zijn er ook administratieve medewerkers en technisch personeel. Onregelmatige uren en avond- en weekendwerk maken deel uit van de job.

Opleiding?

Voor de job van cultuurfunctionaris bestaan geen specifieke diplomavereisten, maar meestal vraagt men dat je een agogische of artistieke bachelor hebt behaald. Soms zoekt men een Master Culturele Studies.

De opleiding

x


Ambassadeurs

Is dit niet helemaal wat je zocht?

Vul de vragenlijst in en kom te weten welke beroepen bij jou passen

Andere beroepen waarmee je met cultuur bezig bent

Sociocultureel werker

Podiumtechnicus