
Keel-, neus- en oorarts
Hebben het oor, de neus of de keel geen geheimen voor jou?
Jij werkt met mensen die een aandoening hebben aan hun oren, neus of keel. Ook met andere problemen in het halsgebied komen zieken naar jou toe. Denk maar aan een probleem met de amandelen. Voordat je je patiënt goed kan helpen, moet je eerst zeker weten wat er scheelt. Je moet ze dus onderzoeken en een juiste diagnose stellen. Van zodra dat gebeurd is, start je een behandeling op. Sommige van je cliënten zijn geholpen met een gehoorapparaat, anderen moeten een operatie ondergaan. Ook die operaties zijn deel van je job. Tot slot is ook overleg met je collega's en de familie van je patiënten een belangrijk onderdeel van je takenpakket.
Wat kan jij goed?
- Heel nauwkeurig werken
- Je houdt ervan problemen te onderzoeken
- Werken in team
- Je kan duidelijk en helder communiceren
Waar kom je terecht?
Sommige neus-, keel- en oorartsen werken in een eigen praktijk. Anderen delen een groepspraktijk met andere neus-, keel- en oorartsen. Meestal zijn ze ook verbonden aan een ziekenhuis, waar ze tot de 'specialisten' worden gerekend. Je werkuren zijn bijna altijd overdag. Het kan uitzonderlijk wel eens gebeuren dat je wordt opgeroepen voor een noodgeval en zoals met alle noodgevallen kan dit ook 's nachts zijn.
Wie help jij verder?
Je cliënteel bestaat uit patiënten van alle leeftijden: kinderen, volwassenen en ouderen.
Opleiding?
Eerst doe je een bachelor en daarna een 3-jarige master in de Geneeskunde. Na deze opleiding kan je aan de slag als basisarts. Na de opleiding Geneeskunde ga je op zoek naar een opleidingsplaats bij de afdeling otorinolaryngologie (KNO) van een ziekenhuis. Gedurende 5 jaar leer je veel van ervaren KNO-artsen in de praktijk. Ook na je studies, volg je nog elk jaar bijscholing.
De opleiding
Is dit niet helemaal wat je zocht?
Vul de vragenlijst in en kom te weten welke beroepen bij jou passen