
Medewerker (groot)keuken
Houd jij van de drukte van een grootkeuken?
Jij kent de keuken waar je werkt door en door. Je helpt er bij de voorbereiding van de maaltijden, het samenstellen van de gerechten, het opruimen en onderhouden van de keuken en het materiaal. Een ander deel van je takenpakket is controleren of er genoeg voorraad is en rapporteren over het verbruik. Daarnaast heb je ook aandacht voor hygiëne en veiligheid. Zeker wanneer je de verschillende materialen schoonmaakt. De functie van (groot)keukenmedewerker kan zwaar zijn, omdat je vaak heel wat uren rechtstaand werkt. Bovendien moet je er ook voor zorgen dat alles op tijd klaar is. Toch is het ook tof om te horen dat de patiënten tevreden waren met de maaltijd die jij meehielp bereiden.
Wat kan jij goed?
- Zelfstandig werken
- Je bent zorgvuldig
- Je blijft rustig onder druk
- Je bent goed in alles proper houden
- Je kan goed plannen
Waar kom je terecht?
Je komt terecht in de grootkeuken, een keuken waar voor heel veel mensen tegelijk gekookt wordt, van een ziekenhuis, woon- en zorgcentrum, ... Je werkt meestal in ploegen, omdat de maaltijden altijd op tijd klaar moeten zijn. De medewerkers van de ochtendploeg (de vroege shift) zorgen ervoor dat het ontbijt klaar is vóór de eerste patiënten ontwaken. Diegenen met de late shift sluiten de keuken en zorgen dat alles netjes achterblijft.Ook weekendwerk en werken op zon- en feestdagen hoort erbij.
Wie help jij verder?
Je helpt de kok bij het maken van maaltijden voor patiënten of cliënten van alle leeftijden.
De opleiding
Vertalingen
Is dit niet helemaal wat je zocht?
Vul de vragenlijst in en kom te weten welke beroepen bij jou passen