Ontdek de sociale sector

Werken met mensen kan je overal. Maar waar voel jij je thuis?

Zou jij de held zijn binnen de spoeddienst van een ziekenhuis?

Of ben jij eerder de ster van de kinderopvang?

Surf op onze en andere websites

Verken eerst en vooral deze website voor info over beroepen en opleidingen, doe de test en bekijk deze getuigenissen waarin medewerkers van de social profit al je vragen beantwoorden.

Ben je vooral geïnteresseerd in de zorg? Neem dan ook een kijkje op www.ikgaervoor.be en www.welkomindezorg.be.

Kom uit uw kot!

  • Schrijf je in voor een een gratis inleefmoment. Je krijgt de kans om 1 dag mee te draaien in een organisatie en beroep dat jij kiest.
  • Ga op bezoek aan een organisatie op de Dag van De Zorg. Je kan half maart op bezoek bij socialprofitorganisaties bij jou in de buurt. De kans om eens achter de schermen te gaan kijken! 
  • Daarnaast kan je ook een school bezoeken. Want wat houdt een opleiding juist in? Zoek hier het infomoment of opendeurdag van de school in jouw buurt.
  • Heb je geen zin en tijd om daar naartoe te gaan? Ga dan naar de Studie-informatiedagen (SID-in) in jouw provincie. Daar komen alle scholen samen om jou informatie te geven over de opleiding die jij wil.
  • Maar soms hoef je het allemaal zo ver niet te zoeken. Misschien heeft jouw tante of jouw beste vriend wel een beroep in de social profit? Ga dan zeker en vast met al jouw vragen eens bij hen langs.

Doe ervaring op als jobstudent of vrijwilliger

Inspiratie vind je hier

Sector in beeld

Geen ervaring, wat nu?!

Is werken met mensen wel iets voor mij?

Kom eens proeven

Anderstalig?